Video-verslag Merwe-TV

Verslag Pieter

Landelijke Israëlzondag

Afgelopen zondag 7 oktober 2018 heeft ons Ivrietkoor “Al Naharot” uit Dordrecht de landelijke Israëlzondag muzikaal meer kleur gegeven.

Onze koorkleding hadden we voor deze gelegenheid aangepast: we gingen in de kleuren van de Israëlische vlag: blauw/wit.

De locatie was een klein, knus maar toch sfeervol kerkje: de Zuiderkapel, Smitshoek in Rotterdam.

Het was voor het koor een hele uitdaging om in deze omgeving onze mooie liederen te zingen.

Wij werden hartelijk ontvangen door de organisator: Mark van der Meer en het ontbrak ons aan niets. In de pauze was er lekker iets te snoepen en te drinken.

Het was even puzzelen hoe wij moesten staan met de opstelling in de wat kleine ruimte maar dat is goed gelukt dankzij onze koormeester Marlijn.

Doron is heel wat gewend en weet er wel altijd een slinger aan te geven zodat we ons konden aanpassen aan het publiek en de ruimte. De bezoekers dragen Israël en het Joodse volk een warm hart toe. Bijzonder was het aantal kleine kinderen, die aandachtig naar ons gezang luisterden.

Een aantal bekende liederen, zoals: Shalom Aleichem, Hine Ma Tov en Oseh Shalom werden geprojecteerd op een scherm zodat het publiek mee kon zingen.

Dank en zeker een compliment voor de gastheer/contactpersoon van de kerk die zelfs nog na afloop zei: “Als jullie met ruimtegebrek zitten, is de kerk voor jullie wekelijkse repetities beschikbaar.”

Met liefde heb ik dit verslagje verzorgt omdat ik het fijn vind om voor het koor iets te mogen betekenen.

Pieter Doeve (koorlid)

  • Uitvoering: Landelijke Israëlzondag
  • Plaats: Zuiderkapel, Rotterdam
  • Datum: 7 oktober 2018
  • Bezoekers: 120