Op zondagmiddag 11 september zong het koor driemaal op Monumentendag.
Bekijk wat foto’s en lees Theo zijn vaste verslag.

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

Verslag Theo

Concert op Monumentendag 2016

Of wij nu zingen op de trappen van het oude stadhuis in Dordrecht, in de hal van een ziekenhuis, op een podium in een vergaderzaal of vlak voor het altaar van een oude Rooms-Katholieke kerk: het blijft een genoegen om te doen en naar wij hopen zelfs een feest om ons te zien en te horen.

Op de dag waarop jaarlijks vele monumenten in het land opengesteld zijn, was Al Naharot te vinden in de oude rk-kerk tegenover het station. Een locatie iets buiten het blikveld weliswaar, maar toch hadden rond 120 bezoekers ons gevonden om naar het optreden te luisteren.

Onze vaste dirigent en begeleider Doron Peper had een leuk program samengesteld beginnend met een regelrechte binnenkomer “SimShalom”. Daarna volgden wat songs die wij inmiddels op ons vaste repertoire hebben zoals “Or“, Hallelujah en Esa Eynai.
Mooi was de solo van Hannah Verhulst; zij zong ‘Roshinkes mit Mandlen’.

Het leuke van dit soort optredens is de ongedwongen sfeer. Dat past ons wel. Mensen lopen wat in en uit, kinderen doen onverwacht mee en wij improviseren hier en daar van harte mee. Zodoende lijkt de oude katholieke kerk ineens een levensechte Sjoel.

In het tweede blok van te zingen liederen viel ‘Nigun’, een melodie zonder woorden.Grappig was de bijdrage van Doron: ‘A Giche Trid. Een jiddisch liedje over een jongeman die naar de markt gaat om een paard te kopen maar met een” kater” thuiskomt.

Het was weer een genoegen om onze veelkleurigheid te mogen tonen en laten horen.Waardering dan ook voor de organisatoren van deze open dagen om ons erbij te betrekken.
Wij hebben het graag gedaan.

  • Uitvoering Concert met Doron
  • Plaats: Dordrecht
  • Datum: 11 september 2016
  • Bezoekers: 120