“Zingen bij Al Naharot is een waar feest”

Miep, 47 jaar, is getrouwd en heeft een studerende dochter (21 jaar) en een zoon (18 jaar), die binnenkort gaat studeren. Haar man en zij komen van een klein dorp op Zuid Beveland (Zeeland), maar wonen inmiddels al vele jaren in Nieuw Lekkerland.

Haar interesses richten zich op het naaien van o.a. (maat)kleding, orthomoleculaire geneeskunde, voeding, het op een zo gezond mogelijke wijze bereiden en/ of conserveren van voedsel en studie van het Hebreeuws.
Zij heeft als hobby’s: muziek, moestuin, kippen houden, sporten en Israëlisch volksdansen.

Haar docente Hebreeuws die de eerste dirigente was van Al Naharot, maakte haar attent op het koor.

Muziek speelde in het leven van Miep een belangrijke rol. Zij heeft altijd veel gezongen en zij bespeelde verschillende instrumenten. Zingen bij Al Naharot noemt zij een waar feest omdat zij ervaart dat hier de verbondenheid met de joodse religie, het joodse volk en zijn cultuur en muziek – en Israël zelf, bij elkaar komen.

Zij vindt het bijzonder om bij dit koor te zingen. Miep ervaart de ongedwongen sfeer als positief, hoewel zij wel meer aandacht zou willen besteden aan de kwaliteit van het zingen. Zij wil graag een bijdrage leveren aan het bevorderen van joodse cultuur in Dordrecht.