“Iedereen, wat je ook gelooft, wie je ook bent, iedereen heeft respect voor de ander en laat de ander in zijn waarde!!”

Ik ben Marja, 67 jaar. Ben 41 jaar getrouwd met Bert. We hebben 3 kinderen, 5 kleinkinderen en we hopen kleinkind nummer 6 in september te verwelkomen. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Onze kinderen zijn het land in getrokken naar Uithoorn, Apeldoorn en Middelburg. Wij blijven maar gewoon hier wonen, lekker middenin…..

Zingen doe ik al meer dan 30 jaar; ik weet niet precies hoe lang, maar toen ik zwanger was van onze jongste (nu 32 jaar) zat ik al op een koor. Via Nava B. hoorde ik van Al Naharot. Zij was pianiste van het koor Double Sound waar ik toen zong. Op mijn 65e moest ik daarvan af. Nava werd in die tijd dirigente van het Overdag koor. Daar ben ik ruim een jaar lid van geweest, maar ik miste daar toch wat. Toen heb ik Bertie gebeld of ik bij Al Naharot mocht komen zingen en of ik daar niet te oud voor was. Bertie heette me hartelijk welkom en………….ik ben niet meer weg gegaan!!

Wat ik zo fijn vind aan Al Naharot? De muziek (hoewel ik de taal niet ken en soms best moeilijk vind) én de sfeer. Iedereen, wat je ook gelooft, wie je ook bent, iedereen heeft respect voor de ander en laat de ander in zijn waarde!! Ik vind het leuk om lekker een avond te zingen (ik zing nog op de fiets naar huis), maar eens goed repeteren voor een optreden vind ik ook prima én de optredens zelf natuurlijk. Heel bijzonder was natuurlijk ons optreden op 4 mei (2014, red.) in de Wilhelminakerk en de manier waarop we toen met elkaar de tijd doorbrachten!!

En ja, regeltante als ik ben……….Bertie en Jan hebben mij al snel benoemd tot hoofd van de bar toen we eenmaal in ons nieuwste onderkomen zaten. Dat is ook erg leuk om te doen; gelukkig zijn er genoeg mensen die meehelpen met koffie zetten en inschenken.

Daar ik de AOW leeftijd heb bereikt, heb ik geen betaalde baan meer. Ooit ben ik begonnen als kleuterleidster. Toen de oudste 2 kinderen heel klein waren hebben we anderhalf jaar in Amerika gewoond ivm het werk van Bert. Daarna ben ik veel thuis geweest voor de kinderen.

De laatste 7 jaar van mijn werkzame leven heb ik bij het Openbaar Ministerie, het Arrondissementsparket in Dordrecht gewerkt als documentaliste. Nu werk ik alweer 3 jaar met erg veel plezier als vrijwilligster bij Slachtofferhulp Nederland in Dordrecht. Daar maak ik vooral afspraken met mensen die aangegeven hebben hulp van ons te willen hebben, maar als ik de mensen aan de telefoon heb, gebeurt het ook vaak dat ik een half uur lang een hulpverlening gesprek met ze heb. Na de vakantie ga ik een training volgen om verkeersslachtoffers bij te staan. Ik ben ook een beetje de hulp van onze teamleidster (vergaderingen notuleren, leuke uitjes organiseren) en ik draai mee in de 24-uurs crisisdienst. Dan ben ik oproepbaar buiten kantooruren.

Mijn hobby is leuke dingen maken van glas (tiffany). Ook fietsen we graag: 1, 2 of 3-daagse tochtjes.