“De sfeer is gezellig en ongedwongen en Hebreeuws vind ik een mooie, spirituele taal”

Marijke de Bree is 37 jaar en woont sinds april 2014 samen met Jeffrey in Schiedam, na diverse verhuizingen in midden- en west Nederland. Zij is medisch secretaresse en sportmasseuse en is bezig het opzetten van een eigen praktijk.

Marijke heeft vele hobby’s, onder andere wandelen, dansen (klassiek, modern en volksdansen) en zingen in koren als alt en sopraan. Muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Zij speelt dwarsfluit en (alt)blokfluit en heeft het B-diploma voor harmonie, fanfare en brassband, waar ze veel plezier van heeft.

Via de krant kwam zij op de hoogte van Al Naharot. Dit sprak haar aan, omdat zij een koor zocht dat buiten het standaard kerst/paasrepertoire zingt. Daarnaast voelt zij zich verbonden met Israël en de Hebreeuwse taal, welke zij mooi en spiritueel vindt. Sinds medio september 2012 is zij betrokken bij Al Naharot.

Marijke wenst dat Al Naharot zich in de lengte en breedte blijft ontwikkelen, een gezellige actieve groep zangers blijft, een bemoediging is voor anderen en een feestelijk randje geeft aan bepaalde bijeenkomsten.

Marijke heeft veel gezien en meegemaakt en probeert positief in het leven te staan. Zij wil en probeert het goede in de mens te zien en het goede te doen.