“Al Naharot heeft voor mij een blijde klank, geeft mij vreugde, ontspanning en ……is ‘Hebreeuwse les'”

Lenie van der Werf, is 55 lentes jong en heeft een geweldig kwartet aan kinderen, die voor veel “muziek” in haar leven hebben gezorgd.
Stephanie (25 jr.) is getrouwd. Nathan (22 jr.) en Florinda (20 jr.) studeren en wonen op kamers. Laurens (18 jr.) is thuiswonend student.

Lenie is geboren en getogen Zeeuwse in een dorpje op Schouwen Duiveland en woont al 36 jaar met veel plezier in Dordrecht.
Zij werkt sinds 8 jaar als psychiatrisch verpleegkundige. Zij ervaart haar werk als fijn, met toegevoegde waarde, omdat ze echt wat voor mensen kan betekenen. In haar vrije tijd beleeft ze veel plezier aan Bijbelstudie, lezen en de hond uitlaten.

Zij zong ruim 20 jaar op een koor, maar moest stoppen in verband met haar studie. Zij houdt van muziek en zingen; het geeft inspiratie en levenslust. Zij hoorde over Al Naharot via een Kesher cursus over de Joodse wortels van het Christendom, nam  januari 2014 een kijkje bij Al Naharot en bleef…
In het begin had zij wel moeite met de Hebreeuwse klanken, maar oefening baarde kunst.

Zij voelt zich thuis op het koor, de sfeer en de contacten zijn ongedwongen. De muziek vindt zij prachtig in verband met haar verbondenheid met Israël en het Joodse volk. Al Naharot heeft voor haar een blijde klank, geeft  vreugde, ontspanning en ……is ‘Hebreeuwse les’ (dit met een knipoog).

Zij hoopt dat Al Naharot mag uitgroeien tot een sterk koor, met nog hechtere onderlinge verbondenheid, om zo middels concerten een positief Joods geluid te laten  horen aan de samenleving.