Rotterdam was op 15 juni 2019 een zonnige, zingende stad.

Ruim 115 koren zongen op prachtige locaties in de binnenstad, in kerken, pleinen, straten, in de Doelen en in het stadhuis.

Ivrietkoor Al  Naharot was ook uitgenodigd en mocht zingen in de hal van het monumentale stadhuis van Rotterdam.

Het stadhuis en het postkantoor  zijn  de enige gebouwen in Rotterdam, die ongeschonden de tweede  wereldoorlog doorkwamen.

Een passende symboliek voor het Ivrietkoor, dat ook bestaat uit leden, die, ondanks de eliminatie van joodse medeburgers, laten horen dat de muziekcultuur van de joden de oorlog overleefd heeft.

In een goed gevulde hal zongen de leden van Al Naharot heel afwisselende liederen en melodieën in een vloeiend tempo, die vanuit de hele wereld in Israël terecht zijn gekomen en nu weer te beluisteren waren in Rotterdam.

De dirigent van het koor, Doron Peper, had met zijn gitaar en solozang de leiding stevig in handen.

Sefanja Severin begeleidde met zijn pianospel en twee koorleden, Hannah Verhulst en Wil Noordtzij, die beide ook Chazzanit zijn in diverse synagogen; zij zongen enkele solopartijen.

We zijn er heel trots op dat we met Al Naharot een koor hebben dat steeds vaker gevraagd wordt om op te treden en daardoor  geïnteresseerden kennis laat maken met de Joodse muziek.

Het koor bestaat nu uit ongeveer 40-45 leden, maar we dromen ervan om door te groeien, opdat onze stem nog luider klinkt en nog beter gehoord wordt.

Als je affiniteit hebt met het Joodse volk, met Israël en met de muziek kun je je aansluiten.

Informatie over aanmelding is op onze website te vinden.

  • Uitvoering RotjeKoor
  • Plaats Stadhuis Rotterdam
  • Datum 15 juni 2019
  • Bezoekers 300