Jacqueline zingt bij Al Naharot omdat zij gek is op Joodse muziek, Hebreeuws en wegens haar affiniteit met het Joodse volk

Ten tijde van het interview werkt zij als vrijwilligster in een verpleeghuis in Jeruzalem.

Jacqueline 53 jaar, is geboren in Dubbeldam (Dordrecht), woont in s-Gravendeel, is getrouwd en heeft drie dochters.

Zij heeft 25 jaar gewerkt als docente in het basisonderwijs en beraadt zich op nieuwe mogelijkheden. Jacqueline hoorde via een vriendin over Al Naharot en was er vanaf het eerste uur – de ontmoetingsavond in de dijksynagoge – bij. Ze heeft als hobby’s: het Ivrietkoor, muziek (vooral Joodse of religieuze muziek), pianospelen en lezen.

Jacqueline zingt bij Al Naharot omdat zij gek is op Joodse muziek, Hebreeuws en wegens haar affiniteit met het Joodse volk: “Vanuit de bijbel weet ik mij geroepen achter hen te staan en wil ik net als Ruth zeggen: uw volk is mijn volk en uw God is mijn God.”

Positief aan Al Naharot vindt ze de heerlijke Hebreeuwse liedjes! Ze heeft er al veel profijt van gehad in Israël en heeft er veel mensen blij mee kunnen maken. Ze hoopt dat het koor zo doorgaat in de huidige samenstelling, zowel met de enthousiaste leden als met de geweldige “chazan” , begeleider en dirigent Doron. Ze vroeg ons te publiceren dat we een koor zijn dat het fijn vindt om Hebreeuwse liederen te zingen en het Joodse volk een warm hart toedraagt, bij deze!