“Ivriet zingen is voor mij een extra uitdaging”

Ida, 51, werd bij haar geboorte vernoemd naar haar oma van vaders kant. Zij is geboren en getogen in Sliedrecht, woonde in Dordrecht en Alkmaar en woont nu al veertien jaar in Papendrecht.

Zij heeft twee zonen en een dochter: Hans, David en Eva; en de aangetrouwde dochter schoondochter Janet en kleindochter Hadassah (bijna een jaar oud) [Hans, Janet en Eva zingen ook in het koor, red.].

Ik ben geboren in Sliedrecht, daar heb ik mijn kindertijd doorgebracht.

Helaas kan zij haar werk niet meer uitoefenen, maar zij heeft vele hobby’s en activiteiten: muziek, creatief bezig zijn, lezen, sporten/wandelen. Verder leidt zij een tienerclub en zal binnenkort als vrijwilligster gezinnen met kinderen onder de 7 jaar begeleiden.

Een ander koorlid attendeerde haar op het koor Al Naharot.

Als kind zong zij veel en werd lid van koren. Zij zong in verschillende bandjes en was dirigent van verschillend koren.

Zij vindt de saamhorigheid fijn, en ervaart verbondenheid met het joodse volk. Ivriet zingen is voor haar een extra uitdaging.

Het positieve aan al Naharot is dat het een groep mensen is die in verschillende opzichten aan elkaar gewaagd is: ”We delen muziek met elkaar, lachen met elkaar en als het zo loopt huilen we ook met elkaar, delen zorgen en blijdschap”.

Zij hoopt dat Al Naharot steeds beter wordt op basis van vertrouwen in eigen kunnen. Ook wenst zij dat de leden blijven genieten van het zingen en het creëren van de harmonie die ontstaat in de contacten maar zeker ook in de muziek en zang.

Zij vindt het van belang dat Al Naharot anderen kan bemoedigen en verblijden middels muziek, voor een ieder die wil luisteren.