“Prachtig dat vanuit verschillende gedachten één stem klinkt”

Bertie Rodrigues is van oorsprong joods en heeft samen met haar man Jan Troost, die haar tot grote steun is, het koor Al Naharot opgericht. Zij is geboren in Amsterdam in 1941 en is nu 73 jaar. Na enige omzwervingen woont zij inmiddels al vele jaren in Dordrecht.
Bertie en Jan hebben twee dochters, een zoon, twee schoonzonen, een schoondochter en zes kleinkinderen, waaronder een tweeling.

Zij is gepensioneerd en besteedt haar tijd aan haar kleinkinderen evenals het organiseren van muziekfestivals, herdenkingsconcerten en concerten door beginnende musici.
Muziek neemt in haar leven een belangrijke plaats in.

Bertie en Jan zijn het Ivrietkoor “Al Naharot“ begonnen wegens haar joodse afkomst en haar doel is de bekendheid van joods/Israëlische muziek en cultuur in de Nederlandse muziekcultuur te bevorderen en te integreren. Ook wil zij de verschillende bevolkingsgroepen die affiniteit hebben met Israël met elkaar verbinden: Israëli’s, joden, christenen en anderen.

Bertie waardeert de tolerantie in het koor en het respect voor elkaars denkwijze en vindt het prachtig dat vanuit verschillende gedachten één stem klinkt!

Zij heeft bij divers koren gezongen, maar Al Naharot heeft een speciale sfeer omdat er geen drempels zijn om mee te zingen. Iedereen die graag Ivriet wil zingen is welkom; oud of jong, of je goed kan zingen of dat je mee bromt. Zij wenst dat Al Naharot een veilige, opbeurende omgeving biedt waarin ieder lid zich kan ontwikkelen in eigen tempo en vermogen.

Veel deelnemers beleven bij het koor wekelijks een mooie avond in saamhorigheid. “Als we dat kunnen continueren ben ik een tevreden mens”, aldus Bertie Rodrigues.