Meezingavond – Sponsordank – Vooruitblik

geplaatst in: Geen categorie | 0

Alle aanwezigen die met ons rondom de koffiepot (de Findjan) zaten op 30 januari 2018 beleefden een gezellige avond. Onze eigen Dirigent: Doron Peper, onze vaste pianist: Sefanja Severin en de ons zeer bekende violist: Freek van Diest, die heel vaak bij onze concerten speelt, bezorgden het publiek een fantastische muzikaal feestje. Margriet Verdoes had heerlijke dadelkoeken gebakken die gretig aftrek vonden.

Naast het optreden van de musici kwam ook het Ivrietkoor samen met de talrijke gasten aan bod om bekende Israëlische liedjes te zingen.

Meer dan negentig personen woonden dit gezellige concert bij. Het was vooral bedoeld als dank voor onze vrienden, donateurs en familie van koorleden.

Dankzij de sponsoren is het Ivrietkoor “Al Naharot “in staat om betekenisvolle uitvoeringen te geven. We zijn daar heel dankbaar voor.

Er staan de komende tijd nog diverse optredens gepland in dit voorjaar 2018.

Het Ivrietkoor doet mee aan het Joods korenfestival in Amsterdam op 11 maart. Op 22 april zingt het koor in de Grote Laurenskerk te Rotterdam om de Shoah te herdenken , op dinsdag 1 mei zal het koor de bijzondere expositie van de Joodse schilder en dichter Sijbrand Smit opluisteren in de Wilhelminakerk te Dordrecht . De opening zal waarschijnlijk worden verricht door onze nieuwe burgemeester: Wouter Kolff.

Op 4 mei organiseert de Stichting Bijzondere Concerten net zoals alle voorgaande jaren, het herdenkingsconcert, ook in de Wilhelminakerk. Ook dan zal het Ivrietkoor herdenkingsliederen zingen. Medewerking worden verleend door de Chazzanit Hannah Verhulst en het Carmel Quintet.

Nicole Seekles