Herdenkingsconcerten voorjaar 2018 (2/3)

geplaatst in: Geen categorie | 0

De maand mei is een hele drukke maand voor het Ivrietkoor “Al Naharot”. Het koor verleent haar medewerking aan diverse herdenkingsconcerten.Het repertoire spreekt erg aan. In veel liederen, die het koor zingt, voel je de pijn van het Joodse volk, wat het sedert generaties is aangedaan.

Op dinsdagavond 1 mei wordt een bijzondere expositie geopend door de Burgemeester van Dordrecht dhr. mr. W.A. Kolff. Speciale gast is de Israelische ambassadeur, dhr. Aviv Shir On.

De schilder / dichter Sebanjah heeft werken gemaakt met veelal een Joods Thema. Veel van de werken laten iets zien van de Joodse feestdagen, maar ook van het verdriet dat door de holocaust nog altijd gevoeld wordt.

Deze expositie is heel bijzonder, omdat bij elk schilderij bijpassende liederen uit Israël zullen klinken, die gezongen worden door het Ivrietkoor “Al Naharot”. Er worden enkele lichtbeelden getoond van de schilderijen.

Het koor wordt gedirigeerd door Doron Peper. Pianobegeleiding door Sefanja Severin. Solist is de chazzanit Hannah Verhulst.

De organisatie is in handen van de Stichting Bijzondere Concerten te Dordrecht.

Aanvang dinsdag 1 mei 2018- om 19.30 uur.
Locatie : Wilhelminakerk Bleekersdijk 41 te Dordrecht.